Le savoir-faire à la française de Lafuma

Het meubilair van Lafuma is een waar symbool van "made in France". Lafuma-meubels worden al meer dan 60 jaar vervaardigd in Anneyron (Drôme) en zijn het resultaat van hoogwaardig vakmanschap. De grondstoffen worden zorgvuldig geselecteerd op basis van stevigheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Deze hemelse meubels zijn synoniem met gebruiksgemak, ergonomie, duurzaamheid en design.

OORSPRONKELIJK VAKMANSCHAP OP HET GEBIED FRAMES EN DOEKEN

Het meubelassortiment komt voort uit het vakmanschap van Lafuma op het gebied van frames en doeken. Het merk, dat aan de wieg stond van de eerste rugzak met een metalen frame, heeft deze expertise ten volle benut om in de behoeften van kampeerders te voorzien. Het bedrijf bracht haar eerste artikelen op de markt aan het begin van de jaren ‘50 en was medeoprichter van Spoga-beurs voor sport en kamperen in Duitsland.

TWEE 'TOP'-MODELLEN: POP UP EN RELAX

De Relax zag het levenslicht in 1961, de Pop Up in 1992. Ze werden al snel de twee toonaangevende modellen van het merk. Deze twee modellen gingen mee met hun tijd en behoren nog altijd tot de favorieten.

Le Vieux Relax - Lafuma Fauteuil Relax - Lafuma Fauteuil Maxi Pop up - Lafuma
Ancienne usine Lafuma
Carte de France

FRANKRIJK, HET HISTORISCHE HART VAN DE PRODUCTIE

Al meer dan 60 jaar zijn het ontwerp, de vervaardiging en de montage van het Lafuma-tuinmeubilair gevestigd in het dorp Anneyron (Drôme). De plastic onderdelen worden vervaardigd door Lallemand op diens vestiging in de gemeente Vieu-d'Izenave (Ain). Deze historische vestiging leent zich van nature uitstekend voor duurzame ontwikkeling: de elektriciteit wordt opgewekt door 1500 m2 aan zonnepanelen en de schilderwerkplaatsen voldoen aan de strengste eisen. Lafuma Mobilier ontving in 2014 het label "Franse oorsprong gegarandeerd“: een erkenning van zijn toewijding aan de maakindustrie en een blijk van de kwaliteit van zijn producten.

Lafuma Homme Pull Vert Lafuma - Origine France Lafuma - Coco

LOKALE ONTWIKKELING VOOROP

Lafuma geeft de voorkeur aan het inhuren van lokaal personeel en werkt voornamelijk samen met lokale bedrijven. Het merk onderhoudt tevens sterke banden met zijn leveranciers. De geografische nabijheid vereenvoudigt de handel en maakt een ware dynamiek mogelijk.

Ancienne usine Lafuma
Atelier Lafuma Martine

INNOVATIE ZIT BIJ LAFUMA IN DE GENEN

Lafuma verlaat zich al meer dan 60 jaar op een ware expertise en een voortreffelijke knowhow wat betreft "buis en doek". Talloze innovaties komen uit het nest van Lafuma, zoals het beroemde bevestigingssysteem met clips en het kussen met de drie-lagentechniek, Air Comfort®. De meeste modellen van de relaxstoelen zijn gepatenteerd, omdat ze beschikken over originele mechaniek die een geavanceerde kinematica mogelijk maakt of die een revolutionair ophangingssyteem biedt. De laatste 20 jaar heeft het merk een tiental patenten gedeponeerd in de meubelbranche.

VERNUFTIGHEID VAN A TOT Z

De modellen onderscheiden zich door hun praktische kant: opvouwbaar, licht van gewicht, solide en ruimtebesparend - ze zijn gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen. Ideaal om mee te nemen op reis of voor andere activiteiten buitenshuis.

Lafuma Homme Pull Vert
Map Flag

Al deze authentieke producten van hoge kwaliteit die op een locatie worden vervaardigd in Anneyron maken internationaal steeds meer vooruitgang.

De afgelopen 20 jaar is het aandeel van de export in de verkoop sterk gestegen, met name in Duitsland en de Benelux-landen, en omvat vandaag de dag maar liefst 50% van de omzet van het merk, terwijl er een snelle ontwikkeling plaatsvindt in de VS en Azië.
Het permanente streven om de klant optimaal comfort te bieden heeft de meubels van Lafuma wereldberoemd gemaakt.