Franse fabrikant


De geschiedenis van LAFUMA MOBILIER 

 

In 1930 creëerden Victor, Alfred en Gabriel Lafuma in het departement Drôme het merk dat hun achternaam droeg.
Het verhaal begint bij de rugzak met metalen frame: de metgezel van Franse reizigers op zoek naar nieuwe avonturen en ontdekkingen. 

Vervolgens kwam Lafuma met een hemelse stijl voor kampeerders en wandelaars die in hun zondagse kleren de Franse wegen opgingen. Zo ontwikkelde het merk zich tijdens de bloeiperiode van ’45-’75, waarin betaald verlof en de democratisering van de auto opgang maakten. Al snel werden onze nomadische meubels van metaal en textiel 

de perfecte reisgenoot. In die tijd werd er trouwens in het ontwerp aangegeven dat het krukje of de relax stoel "in de kofferbak van een Renault Dauphine" moest. 

Zo zorgden de historische "kleine opvouwers" met de Pop-Up-functie en het spoelvormige opvouwsysteem ervoor dat  comfort, stijl en kwaliteit tot in perfectie tot uiting kwam in talloze modellen. 

Ook nu nog zetten onze ontwerpteams dit onderzoek naar functionaliteit voort: praktisch, stapelbaar, gemakkelijk te demonteren of te repareren. 

Totstandkoming van het merk CHANTAZUR - Hemelse meubels


"Het was het tijdperk van de grote uitdagingen: we gingen naar de maan, Miss France was de muze van een Frans merk dat onderdeel werd van de nationale beeldvorming." 


In vogelvlucht


Historische data

1930

Uitvinding van de rugzak met metalen frame: een comfortabel doek gecombineerd met een stevige buis

1954

Eerste collectie van opvouwbare campingmeubels van buizen en doek

1956

Creatie van het merk 'hemelse meubels!' van Chantazur

1961

De RELAX zero gravity ziet het licht: de stoel met meerdere standen die al snel een favoriet werd

1980

Lancering van de tuin- en zwembadassortimenten. Het vlaggenschipmodel is met zijn Sundecker-design dubbel en dwars de moeite waard.

1992

Uitvinding van het paraplu-opvouwsysteem van de POP UP-stoel

2006 en 2011

Twee belangrijke vernieuwingen: Doeken met clipbevestiging en AirComfort®-technologie

2015

Lancering van het ANYTIME-assortiment voor diningmeubelen Stoel geselecteerd op France Design bij het VIA-innovatieplatform voor meubilair, tentoonstelling in Milaan

2016

Ontwikkeling van het verfijnde en elegante premium-assortiment Hedona

2020

Label onderneming met Franse vakbekwaamheid (EPV) De blijk van de toewijding van de knowhow van LAFUMA MOBILIER op het gebied van metalen buizen en gespannen doeken.

2021

De producten van LAFUMA MOBILIER, vervaardigd om lang mee te gaan, zijn voorzien van het keurmerk LONGTIME®: een blijk van stevigheid en duurzaamheid.

2024

70 jaar innovatie en comfort voor uw momenten van samenzijn.

Onze geschiedenis


Ons logo ontwikkelt met ons mee

Vanaf het ontstaan vervaardigd in Frankrijk

 

LAFUMA MOBILIER, getuige van de grote sociale en sportieve uitdagingen van de laatste eeuw, verankert zich nog dieper in het Franse erfgoed en met name in die van het departement Drôme. Het merkt kiest al vanaf de eerste dag voor leveranciers die zich voor het merendeel op minder dan 150 km van de industriële locatie bevinden. Het is er trots op deel uit te maken van de regio en moedigt het lokale aan. 

Onze label

"Wij zijn er trots op dat we zowel het Longtime® als EPV-label hebben mogen ontvangen: het is een beloning voor het feit dat wij trouw blijven aan onze overtuiging in Frankrijk te produceren en voor onze al meer dan 60 jaar opgebouwde en overgedragen kennis met een aanpak waarbij steeds hogere eisen worden gesteld aan kwaliteit.

Arnaud du Mesnil, algemeen directeur LAFUMA MOBILIER 


Onze iconische ontwerpen

 

Onze iconische modellen die vanaf het eerste moment onderdeel uitmaakten van de geschiedenis van LAFUMA MOBILIER prijken nu nog steeds in de catalogi. Innovatie en ontwerp staan al vanaf het begin centraal bij het ontwerp. Ons design- en stijlbureau blijft nieuwe collecties bedenken en patenteert ieder jaar weer innovaties waarbij geput wordt uit ons D.N.A en onze waardevolle erfgoed. 

 

De iconische relax, opvouwers en tuinstoelen...
loader
Bezig met laden...