Onderhoud en reparatie

Onderhoud en reparatie

DAGELIJKS ONDERHOUD VAN LAFUMA MOBILIER PRODUCTEN

Het dagelijks onderhoud van de producten van LAFUMA MOBILIER is heel eenvoudig. Onze materialen en stoffen zijn geselecteerd vanwege de bijzondere weerstand tegen slechte weersomstandigheden, UV-stralen en scheuren. Om een beter zicht te krijgen op het dagelijks onderhoud, zetten we hier de bestanddelen en eigenschappen van onze producten uiteen.

BESTANDDELEN EN EIGENSCHAPPEN VAN DE STOFFEN

  • De doeken Serge Ferrari (Batyline® Iso, Batyline® Duo, Vélio Néo® en Vélio Mix®) zijn open geweven: ze drogen in een mum van tijd op! Deze geweven doeken staan bekend om hun goede UV-, weer- en scheurbestendigheid. De combinatie van de kwalitatief hoogwaardige met platbinding geweven Serge Ferrari-doeken en Batyline DUO met keperbinding zorgt voor een extra stilistisch effect en extra stevigheid. Door de antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen zijn de doeken heel onderhoudsvriendelijk en gegarandeerd zonder schadelijke stoffen voor mens en milieu.
  • Het Airlon-doek is perfect voor gemengd gebruik: binnen en buiten. Dit zacht aanvoelende doek van 100% polyester is onderhoudsvriendelijk en geschikt voor de wasmachine tot 30°C.
  • Het gevoerde polykatoen met bekleding van schuim met hoge dichtheid (3 cm dik) biedt een comfortabele zitting. Het doek kreukt niet (mix van katoen en polyester). Dit doek is geschikt voor buitengebruik.
  • Het AirComfort®-kussen met drie-lagentechniek is bijzonder comfortabel: 3D mesh netstof, vulling en draagdoek van Batyline®. De waterdichte ademende materialen drogen uiterst snel, waardoor het AirComfort®-doek perfect geschikt is voor gebruik buitenshuis. Wij raden u echter wel aan uw product na ieder gebruik op te bergen zodat het nog langer meegaat.
  • Het BeComfort®-kussen bestaat tevens uit drie lagen: 3D netstof met honinggraatontwerp, vulling en draagdoek van Batyline®. Dit kussen beschikt over dezelfde technische eigenschappen als de AirComfort®. Het draad, gekleurd in de massa, verleent goede UV-weerstand aan dit textiel. Bovendien is het gegarandeerd niet chemisch behandeld, voor een duurzaam comfort.

 

De doeken en kussens PRIVILEGE: wanneer prestatie, comfort en design samenkomen.

 

  • TUNDRA van Sunbrella®: Hoge bestendigheid tegen weersomstandigheden en dagelijks gebruik, voelt lekker zacht aan. Technisch hoogstaande stof, soepel en gevoerd, ontworpen voor een optimaal binnen- en buitengebruik. Waterafstotend textiel, vlek- en UV-bestendig, vervaardigd in Frankrijk. Dit doek staat symbool voor eenvoudig en efficiënt onderhoud. Kan gereinigd en gedesinfecteerd worden met krachtige schoonmaakmiddelen zonder dat de kleur vervaagt of verdwijnt.

  • HEDONA van Batyline® Eden: Dit technische kussen met drie-lagentechniek is het resultaat van langdurig onderzoek naar zitcomfort en nieuwe soorten gebruik voor binnen en buiten. Bekleed met Batyline® Eden, geweven in Frankrijk. Deze stof combineert op unieke wijze de technische kwaliteiten van Batyline® (uitstekende UV-bestendigheid, schimmelwerende behandeling, waterbestendige stof, scheurbestendig) met comfort, de touch van textiel en hoge esthetische kwaliteit. Op en top gebruiksgemak: HEDONA is waterafstotend, luchtdoorlatend, sneldrogend en kan prima in de zon. Gemakkelijk te reinigen met water en zeep.

Onze bekleding en naaigaren worden vervaardigd zonder schadelijke stoffen voor mens en milieu.

 

BESTANDDELEN EN EIGENSCHAPPEN VAN DE FRAMES

De frames van onze producten zijn hoofdzakelijk samengesteld uit:

  • HLE-staal (hoge elasticiteitsgrens): staat garant voor robuuste stevigheid met behoud van souplesse en comfort. Om de frames te beschermen tegen roest en aan te kunnen bieden in talloze kleuren, zijn ze gelakt met uit Frankrijk afkomstige poederlak van 100% polyester. Ze zijn UV- en weerbestendig en onderworpen aan gestandaardiseerde kook-, hardheids- en corrosiebestendigheidstests.
  • Aluminium is niet alleen praktisch en licht, maar tevens van nature bestand tegen corrosie. Perfect voor gebruik onderweg of aan de kust.
  • Compact gelamineerd HPL (hogedruklaminaat): wordt gebruikt voor al onze tafelbladen.  Dit kwalitatief hoogwaardige materiaal is bijzonder hittebestendig (>180°C) en biedt een goede UV- en vochtweerstand. Eenvoudig te reinigen, niet poreus.


Advies nr. 1: Neem de producten af met een vochtige spons om resten en sporen te verwijderen. Droog af met een spons die niet pluizig of schurend is.


Goed onderhoud van tuinmeubilair voor/tijdens de winter

Ons meubilair is ontworpen om bestand te zijn tegen zowel slecht weer en vochtigheid als tegen de zon. Toch raden we aan het meubilair zo goed mogelijk te beschermen wanneer het niet wordt gebruikt. Het meubilair heeft een onderhoudsbeurt nodig voordat het wordt opgeborgen voor de winter. Na enkele maanden gebruik zit er mogelijk vuil of stof op het doek van een ligbed of tuinstoel. Het is belangrijk om de doeken  met de niet-schurende kant van een spons schoon te maken met zeepwater en ze goed te laten drogen.

 

Advies nr. 2: Om uw producten in de winter te beschermen en te onderhouden, bieden wij een assortiment opberg- en transporthoezen


UW LAFUMA MOBILIER PRODUCTEN REPAREREN

Bij LAFUMA MOBILIER wordt demontage al vanaf de creatie- en ontwerpfase geïntegreerd. Onze producten zijn makkelijk te demonteren en te repareren. Verder kunt u met de brede keus aan vervangings- reserveonderdelen uw producten makkelijk repareren en zo ook de levensduur van uw meubilair verlengen. Neem gerust contact op met onze klantenservice indien u twijfelt over de keuze van een reserveonderdeel
 


Het merk LAFUMA MOBILIER staat bekend om outdoor meubilair. Bedacht, ontworpen en geproduceerd in Frankrijk. Wij streven ernaar uw leven zo aangenaam mogelijk te maken met een aanbod van vernuftige en duurzame producten, met een garantie van 5 jaar.


loader
Bezig met laden...