Onze knowhow


100% Franse knowhow

ONTWERP

Producten bedenken, uittekenen en ontwerpen op onze onderzoeksafdeling.

TRANSFORMATIE

Snijden, ophalen, buigen, schuren, klinken en lassen van staal in onze werkplaats voor buizen.

BESCHERMING

We garanderen dat onze producten goed bestand zijn tegen UV-straling en corrosie dankzij een recyclebare Franse verf.

VERVAARDIGING

Onze producten bieden een uitzonderlijk comfort dankzij het nauwkeurige werk van onze naaisters.

MONTAGE

Een samensmelting van buis en doek door alle onderdelen in elkaar te zetten en het product tot leven te laten komen.

Het verhaal van onze dames en heren op de werkvloer.


Onze teams

 

Samen op weg om kennis te maken met onze knowhow, vaardigheden en expertise. Met deze unieke serie portretten leiden wij u graag rond te midden van onze werkplaatsen in het departement Drôme. Maak kennis maken met onze vakgebieden, maar vooral met de dames en heren die deel uitmaken van de omvangrijke familie LAFUMA MOBILIER. 

 

ONDERZOEKSAFDELING

Baptiste bedenkt en ontwerpt toekomstige producten en collecties, Corrado coördineert de uitvoering op de onderzoeksafdeling en Martine maakt de prototypes. Ze heeft het stokje overgedragen aan Murielle en wij hopen dat ze volop zal genieten van haar pensioen! Onze dank gaat niet alleen naar hen uit, maar ook naar het hele R&D-team werkzaam op de twee locaties in de Drôme en in de Ain.

INDUSTRIËLE POOL

Van het sourcen van grondmaterialen tot het plannen van de productie op meer dan 12.000 m²: dankzij hun vaardigheden kunnen wij iedere jaar meer dan 650.000 producten in Frankrijk vervaardigen. Met dank aan Victor, Sabrina, Joël, Isabelle, Claude en David, maar ook aan de andere medewerkers die onderdeel uitmaken van deze afdeling.

FRAME

Johann, Florence, Frédéric, Alain & Hervé en een twintigtal anderen beschikken over een historische kennis die de sleutel vormt tot ons succes. Onze productieketen start met het vervaardigen van het metalen frame. Hiervoor moeten talloze etappes worden doorlopen: afsnijden, ophalen, welven, ponsen, klinken, lassen, enz. Hartelijk dank allemaal!

LAK

Een cruciale etappe in het fabricatieproces van onze producten om stijl en kwaliteit samen te laten komen. Hier komen kleuren tot leven en krijgen onze producten gegarandeerd een goede UV- en corrosiebestendigheid mee. Wij maken gebruik van in Frankrijk vervaardigde poederlak waarvan het proces is geoptimaliseerd voor een voortdurende recycling! In ieder seizoen hebben Manuel, Amar, Yohan en Alexandre en hun andere medewerkers het geluk te werken op de meest Warme plek van onze fabriek.

NAAIWERK

Muriel, Brigitte en Nicole lieten zich van hun meest creatieve kant zien tijdens de fotoshoot, maar hun dagelijkse werk bestaat voornamelijk uit stiptheid, precisie en nauwkeurigheid. Voor exceptioneel comfort draaien zij hun handen niet om. Wij zijn er trots op dat wij een naaiafdeling hebben kunnen behouden op onze historische locatie in Frankrijk. Een gouden troef waardoor wij verzekerd zijn van kwalitatieve afwerkingen! Momenteel zijn twee naaisters in opleiding bij Brigitte om het werk over te nemen.

MONTAGE

Sinds 1954 hebben onze teams van de montage-afdeling als missie het laten "samensmelten" van buis en doek door alle onderdelen in elkaar te zetten. Iedere dag weer zijn dragen zij bij aan de geboorte van al onze producten. Frames, doeken, armleuningen, hoofdsteunen en plastic onderdelen passeren de revue zodat u een afgewerkt product met 5 jaar garantie en voorzien van OFG-label in handen krijgt. Onze dank gaat uit naar het dertigtal personen die deel uitmaken van deze afdeling.

COMMERCIEEL

Commerciële-, digitale- en retaildiensten! Ze garanderen de ontwikkeling van onze activiteit in Frankrijk en op internationaal gebied: via talloze resellers, onze websites en natuurlijk in onze winkel in Anneyron (Drôme) waar wij u graag verwelkomen en van advies voorzien van maandag tot en met zaterdag. Met dank aan iedereen!

KLANTENSERVICE

Gewapend met computer en telefoon zorgen Stéphanie, Dominique, Véra, Sonia en de andere medewerksters van deze afdeling voor het afhandelen van bestellingen, het tevreden houden van onze klanten en ze te helpen bij hun keuze. Zij beantwoorden iedere dag vragen van onze Europese, Amerikaanse en zelfs Japanse klanten! Wij zijn trots op deze kwaliteitsservice die altijd op onze historische site in Drôme heeft plaatsgevonden en daar ook altijd zal blijven. Merci! Thank you! Danke! Hartelijk dank! Grazzie! Gracias ! Aligatô !

ADMINISTRATIE & FINANCIËN

Personeelszaken, boekhouding en beheertoezicht zijn de ambachten die in het teken staan van naleving van de regelgeving. Het team bestaat uit ware professionals die waken over de ontwikkeling van ons bedrijf! Hun sterke punten? Stiptheid, logica en analyse. Dankzij beide Stéphanies, Sandra, Nathalie, Annie, Brice en de andere personen werkzaam op deze afdeling zijn onze budgetten en de 160 medewerkers in goede handen.

MARKETING & DIRECTIE

Van het ontwerp tot de verkoop zorgt onze productmanager Mélanie ervoor dat onze collecties voldoen aan uw verwachtingen. Dankzij de grafische productie, merchandising en communicatie wordt er door Blandine, Aude en de rest van het marketingteam voor gezorgd dat het imago van ons merk sterk wordt neergezet bij de verkooppunten, tijdens evenementen, in de media en op social media. Cécile, directiesecretaresse, organiseert commerciële bijeenkomsten en richt zich op lokale partnerschappen. En tot slot algemeen directeur Arnaud die het geheel aan projecten van deze grote familie dirigeert.


"Het is nu zaak onze unieke knowhow in stand te houden en blijven te innoveren." 

Arnaud du Mesnil, algemeen directeur LAFUMA MOBILIER 


loader
Bezig met laden...