🎁 🎅🎄 Duurzame cadeau-ideeën: €15 korting vanaf €100, €40 vanaf €200, €75 vanaf €300 | 🚚 Gratis verzending op bestellingen van meer dan 50€

NATIONALE 7, een verhaal van upcycling


Hedendaags meubilair met een knipoog naar het verleden, met tijdloze stoelen die op ambachtelijke manier werden gerestaureerd in Frankrijk

NATIONALE 7, dat is de mythische “Route des Vacances”, de eerste betaalde vakantie.
Van Parijs tot Menton doorkruist deze asfaltweg van bijna 1.000 kilometer heel Frankrijk. Het is een symbool van nostalgie, een reis naar de Middellandse Zee.

NATIONALE 7 is de weg die Valérie Branchereau in de regio rond Parijs verbindt met Sandra Polianoff in de Provence.
Het is tevens de weg waarop ze LAFUMA MOBILIER ontmoeten in Anneyron, in de Drôme, langs de Nationale 7. Het project NATIONALE 7 zag het licht rond gemeenschappelijke waarden, een engagement voor het milieu, respect en vrijheid: LAFUMA MOBILIER wilde de emblematische vintage “A Propos”-stoel transformeren tot hedendaagse zitjes.

Hergebruiken, recyclen en upcyclen door te innoveren... LAFUMA MOBILIER onderneemt actie langs de NATIONALE 7 en geeft op overtuigende en betrokken manier vorm aan een milieuvriendelijke collectie die zich situeert tussen het verleden, heden en de toekomst, als een echt duurzaam merk.

Door vouwframes uit de LAFUMA Bronze-Gold collectie van de jaren 50 tot 70 te combineren, biedt 'Nationale 7' unieke stoelen met het patina en de uitstraling uit die tijd. De ateliers van LAFUMA MOBILIER geven de stoelen een tweede leven: ze herwaarderen afval, verminderen hun energieverbruik, optimaliseren materialen en grondstoffen en kiezen voor lokaal geproduceerd textiel. NATIONALE 7 betekent ook meteen het einde van wegwerpmaterialen zonder betekenis en zonder verhaal. Deze collectie bestaat uit duurzame, unieke, maar nog steeds even comfortabele stoelen.

· ROQUEBRUNE CAP MARTIN ·

Roquebrune Cap Martin, kilometer 990, leent zijn naam aan de eerste collectie van NATIONALE 7, een naam die klinkt als een etappe langs de Route des Vacances.

NATIONALE 7 laat zich inspireren door Villa E-1027 van Eileen Gray die uitkijkt over de kustlijn. Het is een collectie met twee stoffen die beschikbaar zijn in twee kleuren, een knipoog naar dit juweeltje van de moderne architectuur.

Twee stoffen, twee kleuren...

Portrait

Een lijn die soms dikker, dan weer dunner is, vormt een hommage aan de vrije geest en gevoeligheid van Eileen Gray, een belangrijk figuur uit de designwereld en architectuur van de 20e eeuw.

Ontdekken

Twee stoffen, twee kleuren...

Villa

Een print die de emblematische elementen van de bekende Villa E-1027 benadrukt met de kleuren van de Middellandse Zee en de ondergaande zon.

Ontdekken

NATIONALE 7, dat is hedendaags meubilair met een knipoog naar het verleden, tijdloos meubilair dat werd gerestaureerd op ambachtelijke wijze in Frankrijk en een duik in het verleden biedt om de toekomstige designs te laten floreren.

Een volledig met de hand uitgevoerde restauratie, uitgevoerd in Anneyron in de Drôme... gelegen aan de 'NATIONALE 7' natuurlijk!

Communicatie - 1969

Hedendaags meubilair

met een knipoog naar het verleden

Hedendaags meubilair met een knipoog naar het verleden
Roquebrune Cap Martin, de eerste collectie van NATIONALE 7

Op zoek naar inspiratie… 

Ontdek nog meer stijlen