Franse ontwerper en fabrikant sinds 1954

2020: LABEL EPV: ‘ONDERNEMING MET FRANSE VAKBEKWAAMHEID’

Dit in 2020 door de Franse overheid toegekende label geeft blijk van de toewijding van de knowhow van LAFUMA MOBILIER op het gebied van metalen buizen en gespannen textiel bekleding. De onderneming maakt nu dus deel uit van de 1500 bedrijven die dit label hebben ontvangen voor ambachtelijke expertise en industriële excellentie.

Lafuma Mobilier Anneyron
Lafuma Mobilier Anneyron
Lafuma Mobilier Anneyron

2016: ONTWIKKELING VAN EEN PREMIUM COLLECTIE

Het verfijnde en elegante assortiment PRIVILEGE staat symbool voor de uitbreiding naar de hogere marktsegmenten van het merk. Deze collectie blijft trouw aan de stijl van LAFUMA MOBILIER waarbij de op Bauhaus geïnspireerde lijnen worden gecombineerd met textiel van Franse elegantie.

2014 : LABEL OFG : ‘GEGARANDEERD van FRANSE OORSPRONG’

In 2014 ontvangt het bedrijf op onafhankelijke wijze een keurmerk voor de toewijding aan de maakindustrie en de Franse oorsprong van de productie van het merk. De ambachtelijke werkplaatsen van LAFUMA MOBILIER staan op twee Franse productielocaties: de historische Lafuma locatie in Anneyron (Drôme) en het filiaal Lallemand (Ain).

Lafuma Mobilier Anneyron
Lafuma Mobilier Anneyron
Lafuma Mobilier Anneyron

2011 : INNOVATIEF COMFORT

Sinds jaar en dag geeft de combinatie van metaal en textiel van LAFUMA MOBILIER blijk van comfort. In 2011 ziet de eerste innovatie van de drie-lagentechniek het licht: de AirComfort®stof . Dit kondigt het begin aan van een serie lucht- en waterdoorlatende technische innovaties zoals Hedona, Tundra, BeComfort®, allemaal specifiek ontworpen voor outdoor.

1992 : EEN LEGENDARISCHE POP-UP

Non-stop innovatie en weerspiegeling van de tijdsgeest. De POP-UP verschijnt in 1992 overal op het strand, in woonkamers en in tuinen. Deze chique en tijdloze loungestoel is al 30 jaar een ware verleider met zijn paraplu-opvouwsyteem, royale vormen en brede keuze aan gekleurde bekleding.

1962: UITVINDING VAN DE RELAX TRANSLUDE

RELAX! Het zou de slogan kunnen zijn die de cultuur van de maatschappij destijds weerspiegelt: optimistisch en met een grote glimlach. Deze opklapbare, comfortabele lichtgewicht stoel met meerdere standen is de voorganger van de grote favoriet: de Relax met de fameuze ZERO GRAVITY-stand. 

1954 : LANCERING LAFUMA MEUBILAIR

Creatie van de eerste collectie outdoor meubilair voor op reis, van metaal en katoenen doek. Deze eenvoudige en praktische opvouwbare producten worden al snel de perfecte metgezel voor in het weekend en op vakantie.

usine lafuma mobilier
usine lafuma mobilier
usine lafuma mobilier

1930 : OPRICHTING VAN HET MERK

Aan het begin van de jaren '30 vonden Victor, Alfred en Gabriel Lafuma in Anneyron (Drôme) de rugzak met metalen frame uit: een comfortabele canvas doek gecombineerd met een stevige buis.

ENKELE CIJFERS

  • 630.000 meubelstukken/jaar, waaronder 250.000 relaxstoelen en 200.000 tuinstoelen

  • 83 ton gerecyclede kartonnen verpakkingen

  • 5000 km stalen buizen/jaar

  • 30.000 km draad/jaar

  • 900.000 m² textiel/jaar, waarvan 680.000 m² Batyline-doek

  • 16.000 m² oppervlakte op de historische industriële locatie in Drôme

  • 98% van de grondstoffen komt uit Europa - 68% uit Frankrijk

  • 14 aangevraagde octrooien

  • Verkocht in meer dan 20 landen

Al meer dan 60 jaar worden de meubels van LAFUMA ontworpen, vervaardigd en samengesteld in Anneyron, in het noorden van het departement Drôme. Het in 2014 op onafhankelijke wijze verkregen label OFG gegarandeerd van Franse Oorsprong geeft blijk van de toewijding van het merk aan de maakindustrie en de Franse oorsprong van de productie. Het in 2020 door de Franse overheid toegekende EPV-label (onderneming die erfgoed levend houdt) geeft blijk van de toewijding van de knowhow van LAFUMA MOBILIER op het gebied van metalen buizen en gespannen doeken.

Arnaud Du Mesnil, algemeen directeur.

Onze label

"Wij zijn er trots op dat we zowel het OFG- als EPV-label hebben mogen ontvangen: het is een beloning voor het feit dat wij trouw blijven aan onze overtuiging in Frankrijk te produceren en voor onze al meer dan 60 jaar opgebouwde en overgedragen kennis met een aanpak waarbij steeds hogere eisen worden gesteld aan kwaliteit."

Een lokale aanpak met internationale erkenning

LAFUMA MOBILIER, getuige van de grote sociale en sportieve uitdagingen van de laatste eeuw, verankert zich nog dieper in het Franse erfgoed en met name in die van het departement Drôme. Het merkt kiest al vanaf de eerste dag voor leveranciers die zich voor het merendeel op minder dan 150 km van de industriële locatie bevinden. Het is er trots op deel uit te maken van de regio en promoot het lokale 'art de vivre'. Deze duurzame aanpak weerspiegelt niet alleen de unieke stijl van het merk, maar levert ook op internationaal niveau resultaten op waar de omzet van LAFUMA MOBILIER zich de laatste jaren goed ontwikkeld.

Gemaakt in Frankrijk

in onze Anneyron-fabriek