🚚 Gratis verzending op bestellingen van meer dan 50€

Productie


Meer comfort voor onze gebruikers - minder impact op het milieu.

LOKALE BEVOORRADING

Respect voor de milieueisen en de menselijke maat 

LAFUMA MOBILIER is op het gebied van economische ontwikkeling een geëngageerd speler op de regionale markt. We geven de voorkeur aan de rekrutering van lokaal personeel en aan lokale productie. Onze plastic onderdelen worden in het departement Ain gegoten, onze kleine stalen onderdelen en onze kartonnen verpakkingen worden in de Drôme geproduceerd, onze aluminium buizen op maat komen uit de Tarn, onze geweven Batyline-stoffen uit de Isère, de Vogezen en Noord-Frankrijk, onze metalen oogjes worden in de Isère gemaakt, onze elastieken in de Auvergne en onze verf komt uit de Loire-streek, met altijd een hoge kwaliteitseis.

De grondstoffen die we niet in Frankrijk kunnen vinden met de kwaliteit die wij nastreven, worden alsnog zo lokaal mogelijk aangeschaft: onze buizen worden vlak over de grens in Noord-Italië, Spanje en België gefabriceerd, ons schuimplastic in België en onze 3D-stoffen in Spanje en Duitsland.

Lokaal inkopen is een bewuste keuze en stelt ons in staat een constante kwaliteit van onze producten te garanderen, de lokale economie te ontwikkelen en te zorgen voor ecologische duurzaamheid van onze industrie.

Made in France

Een 'welzijns-eis'

Het 'Made in France' staat ook voor het naleven van de mensenrechten en voor aandacht voor onze teams. Onze producten worden onder goede omstandigheden gefabriceerd, met respect voor de Franse arbeidswetgeving en de geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften. Ons bedrijf gebruikt materialen die vriendelijk zijn voor onze gezondheid en onze planeet. LAFUMA MOBILIER is ook een bewuste speler die comfort als een behoefte beschouwt, een 'welzijns-eis' in het drukke dagelijkse leven!

Made In France: een kwaliteitsbelofte voor het meubilair

In Frankrijk fabriceren houdt in dat de Franse en Europese normen gerespecteerd worden, normen die tot de strengste ter wereld behoren. Wij garanderen traceerbaarheid en transparantie voor onze producten en houden het aantal intermediairs zo laag mogelijk.

Vandaag de dag verkoopt LAFUMA MOBILIER zijn producten wereldwijd. Het merk is bekend en wordt erkend voor zijn unieke vakmanschap dat dagelijks door 200 medewerkers bestendigd wordt, door zowel te innoveren als trouw te blijven aan zijn DNA.

 

Met het label vervaardigd in Frankrijk

Het label VERVAARDIGD IN FRANKRIJK heeft ten doel om de consument te helpen en op zijn gemak te stellen bij het kopen van producten die gemaakt zijn in Frankrijk. Het voldoet aan alle criteria van de Europese regelgeving voor ‘Made in France’. Het draagt bij aan de herindustrialisering, het behoud van lokale banen en aan de doelstellingen voor het verminderen van de CO2-voetafdruk van Frankrijk. We zijn er trots op dat we sinds 1954 Franse fabrikant zijn en aan een dynamische lokale werkgelegenheid bijdragen.

LOKALE WERKGELEGENHEID, LEVERANCIERS & PARTNERS

LAFUMA MOBILIER, een concentratie van het Franse vakmanschap.

Toen het merk in 1954 zijn eerste meubilairlijn van buizen en doek voor buitengebruik presenteerde, werd alles al in het stadje Anneyron in de Drôme bedacht, getekend en geproduceerd. Tegenwoordig is dit nog steeds het geval. LAFUMA MOBILIER kan daarom met trots zijn lokale engagement en verantwoordelijkheid opeisen.

'Made in Anneyron' garandeert vandaag de dag de beheersing van ontwerp en productie met integratie van de hele productieketen.

PRODUCTIE

Wij doen er alles aan om ons energieverbruik in onze productiewerkplaatsen zoveel mogelijk te beperken, met name door te investeren in energiezuinige apparatuur.

De 'tunnel' in onze verfwerkplaats waar de meubels worden behandeld, is in 2019 herontworpen en geoptimaliseerd om het verbruik van energie en water te beperken en het verbruik van vervuilende stoffen drastisch te verminderen. Ondanks deze maximale beperking van het gebruik van chemische middelen, zijn onze producten tegenwoordig veel resistenter en duurzamer! Elk bestanddeel dat nodig is voor de behandeling van de oppervlakken wordt immers automatisch beheerd en in kleine hoeveelheden verwerkt, om het verbruik tot het strikte minimum te beperken. 

Zo zijn we erin geslaagd ons waterverbruik met 23% en ons gasverbruik met 40% te verminderen op de ontvettingswerkpost. Eenzelfde hoeveelheid water wordt nu dankzij een omgekeerde waterstroom 5 maal hergebruikt en het concentraat dat overblijft wordt na filtering opnieuw gebruikt om een deel van onze installatie te reinigen. Om ons verbruik en onze afvalstoffen te beperken, stelt een intern reinigingsstation dat het water filtert, ons in staat onze consumptie te optimaliseren. 

Onze buizen worden altijd precies op lengte gesneden met een minimum aan reststoffen. Al het metaalafval wordt vervolgens geherwaardeerd. Onze poedercabines recyclen automatisch de verfstoffen door ze opnieuw in het systeem te injecteren en daardoor afval te verminderen. Onze spuitgietinstallaties hergebruiken alle productieresten. Het doekafval wordt opnieuw gebruikt om tweede-keus ligstoelen te maken voor onze fabriekswinkel, of wordt aan verenigingen gegeven zoals FibrEthik (link invoegen), die het afval hergebruiken in werkplaatsen voor arbeidsintegratie.

Tegenwoordig worden al onze afvalstoffen gerecycled of hergebruikt.

Ergonomie van werkplekken...

Voor houdbare gezondheid

Daarnaast geven wij de voorkeur aan het gebruik van elektrische aandrijving in onze werkplaatsen in plaats van hydraulische, om geluidsoverlast voor ons personeel zoveel mogelijk te beperken. Alle werkposten zijn door onze ingenieurs en werkplaatsverantwoordelijken geanalyseerd en worden ook continu verbeterd, zodat onze operators in de meest verantwoorde ergonomische houding kunnen werken om vermoeidheid tegen te gaan en langdurig in goede gezondheid te kunnen functioneren.

LEVERING

Verpakkingsmaterialen

Bij LAFUMA MOBILIER ontwerpen we de verpakkingsmaterialen tegelijk met het product. Het doel hiervan: bestendigheid tegen de verschillende vormen van transport en beperking van volume en gewicht. Onze verpakkingen zijn goed doordacht en worden voortdurend geoptimaliseerd. Al onze kartonnen verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen en in Frankrijk gefabriceerd. De verpakkingen nemen zo weinig mogelijk ruimte in, vereenvoudigen het transport en zijn gemakkelijk te recyclen zodra uw LAFUMA MOBILIER producten in uw tuin of zitkamer staan! 

En hoe zit het met het plastic voor eenmalig gebruik? Het plastic dat wij voor onze verpakkingen gebruiken is 100% recyclebaar. Wij hebben het gebruik al drastisch verminderd en blijven nadenken over nieuwe, milieuvriendelijke oplossingen voor onze verpakkingen.

Optimalisatie van leveringen

Transport

Onze producten worden per vrachtwagen en boot vervoerd, waarbij goed geanticipeerd wordt op onze behoeften. Voor elke bestemming worden de vrachtwagens maximaal ingezet, dankzij consolidatie en optimalisatie van de ladingen door onze logistieke afdeling.

Gemaakt in Frankrijk

in onze Anneyron-fabriek