🍂 Ontvang 30% korting op een selectie producten met de code NAZOMER 🚚 Gratis verzending op bestellingen van meer dan 50€

PROFITEER NU

Onze commitments


Comfort is ons vakgebied, gezond verstand onze aard en welzijn onze missie

ONDERSTEUNING VAN ZORGPROFESSIONALS

Welzijn staat bij ons centraal

Toen de Covid-19-crisis zijn kop op stak, wilde LAFUMA MOBILIER zijn steun aanbieden door zorgprofessionals mee te laten profiteren van de expertise van het merk.

Toen de epidemie sterk in omvang toenam, droeg LAFUMA MOBILIER bij aan de landelijke inspanningen door het verplegend personeel een stoel aan te bieden, speciaal ontworpen voor ziekenhuisomgevingen. Relaxstoel VITAL - met het label Origine France Garantie - heeft een kussen dat waterdicht, bacterie- en brandwerend is. De stoel kan in de Zero Gravity-positie gezet worden, een houding die herstel en totale ontspanning mogelijk maakt.

"Om het ziekenhuispersoneel te helpen en in staat te stellen uit te rusten in deze moeilijke tijden, hebben wij ongeveer 150 RELAXstoelen cadeau gedaan aan verschillende ziekenhuizen in onze regio," legt Arnaud Du Mesnil uit, algemeen directeur van LAFUMA MOBILIER. "Het leek logisch en zinvol voor het bedrijf en alle werknemers een bijdrage te leveren, omdat wij elke dag al stoelen produceren voor professioneel gebruik, zoals in de gezondheidssector."

BANQUE SOLIDAIRE DE L'ÉQUIPEMENT

LAFUMA MOBILIER zet zich in met de BSE!

De solidariteitsorganisatie BSE, in 2012 opgericht door de vereniging Emmaüs Défi, heeft tot doel sociale en professionele herintegratie voor minderbedeelden mogelijk te maken door acties te initiëren en te ondersteunen en arbeidsherintegratie-activiteiten te ontwikkelen.

BSE verzamelt meubels en goederen bij participerende bedrijven en verkoopt die vervolgens voor een klein bedrag aan mensen in nood, die door een contactpersoon of een maatschappelijk werker doorgestuurd zijn. Minderbedeelden in Parijs, Lyon, Aubervilliers - en in de toekomst in andere plaatsen - worden op deze manier geholpen bij het inrichten van hun eerste woning met basisgoederen.
LAFUMA MOBILIER wil bijdragen aan de inzet van deze vereniging en het welzijn voor iedereen mogelijk maken, door artikelen te leveren waardoor deze personen zich kunnen installeren.

LOKALE INZET

Stimulering van de biodiversiteit

LAFUMA MOBILIER, dat zich sinds 1954 in de plaats Anneyron in de Franse Drôme bevindt, zet zich lokaal in voor de ontwikkeling, de inrichting en de verfraaiing van zijn eigen gemeente.

Wij hebben bijgedragen aan de herbebossing van recreatiegebied l'Argentelle, door er meerdere bijenvriendelijke bomen te planten van een tiental jaar oud: netelbomen, treurhoningbomen (sophoras), esdoorns, tulpenbomen en lindes.
Het gaat hier om een op ecologisch gebied belangrijke regio, omdat er zich vele vennen en vochtige zones bevinden. Voor LAFUMA MOBILIER was het essentieel bij te dragen aan het behoud van deze omgeving en de biodiversiteit ervan te bevorderen.

Een ander doel van het Argentelle-project is de locatie opnieuw leven in te blazen, om de inwoners van de gemeente sport- en recreatiemogelijkheden te bieden in het levendige en gastvrije natuurgebied!

Een commitment voor biodiversiteit

Een dak voor de bijen

LAFUMA MOBILIER, onderneming met oog voor uitdagingen op het gebied van milieu, heeft er 'natuurlijk' voor gekozen bijen te beschermen en te redden, door bijenkasten te sponsoren. De Franse vereniging 'Un Toit pour les Abeilles' ('Een Dak voor de Bijen') zet zich in voor de bescherming van deze insecten die essentieel zijn voor het milieu en de ontwikkeling van bijenvolken. Een situatie die vanwege de grote afname de laatste jaren van het aantal bijen en het compleet verdwijnen van populaties in bepaalde delen van de wereld, juist nu urgent is. Bij de lancering van de collectie BeComfort® in 2019, heeft LAFUMA MOBILIER 120.000 bijen in de regio gesponsord via imkerij 'l'Abeille du Vercors', in het hart van de Drôme.

Gemaakt in Frankrijk

in onze Anneyron-fabriek