🎁 🎅🎄 Duurzame cadeau-ideeën: €15 korting vanaf €100, €40 vanaf €200, €75 vanaf €300 | 🚚 Gratis verzending op bestellingen van meer dan 50€

Het welzijn van onze teams


Comfort is ons vakgebied, gezond verstand onze aard en welzijn onze missie.

Wij vinden dat het welzijn dat onze producten bieden, ook moet gelden voor alle partijen die bij ons betrokken zijn. De medewerkers die onze producten fabriceren, de mensen die de producten gebruiken en de natuur die ons de materialen levert om ze te kunnen maken.

Anno 2030 zullen wij een maatschappelijke missie uitvoeren, waarbij wij willen bijdragen aan het algemeen belang en het welzijn van allen. We zullen op die manier nog duurzamer en transparanter zijn en onze impact op het milieu verkleinen.

WELZIJN VAN DE WERKNEMERS & AANPAK VAN HET MILIEUVRAAGSTUK


Inrichting van de werkplekken

Wij doen er alles aan om onze knowhow in stand te houden en de ontwikkeling van onze 160 medewerkers mogelijk te maken.
Naast een opleidingsplan, afgestemd op behoeften en carrièremogelijkheden en zeer gunstige gezondheids- en welzijnsvoorzieningen, investeren wij in de veiligheid en het welzijn van onze werknemers. Dat kan gaan om de inrichting van werkplekken, met name door ergonomisch onderzoek van de werkposten of het inzetten van een trolley die het verplaatsen en het verwerken van de stalen onderdelen vergemakkelijkt, maar ook de algemene inrichting van onze ruimtes.


Broederschap en intergenerationele overdracht

Een merk dat generaties beslaat! De meubilairlijn is in Anneyron ontstaan uit vakkennis op het gebied van 'buis & doek'. De 3 gebroeders Lafuma, die de eerste rugzak met metalen armatuur ontwierpen, hebben zich op die expertise gebaseerd om aan de behoeften van nieuwe vrijetijdsactiviteiten te voldoen. Zo heeft het merk zich in de voorspoedige jaren 1945-1975 ontwikkeld, waarin de eerste betaalde vakantiedagen werden ingevoerd, tot een merk dat iconisch genoemd mag worden. Door deze erfenis roept het merk genegenheid op bij onze medewerkers en klanten. Ook vandaag nog heerst er een broederlijke sfeer binnen het bedrijf, waar de mens een centrale plaats inneemt.


Interne ontwikkeling en dienstjaren

Onze teams zijn samengesteld uit personen van alle generaties, of het nu de productie of het kantoorpersoneel betreft. De oudere werknemers beheersen de technieken en vakkennis en geven deze door, daar waar de jongeren hun dynamische en moderne inbreng hebben. Dat maakt van ons bedrijf een jonge start-up van bijna 70 jaar oud! Vakkennis, dynamiek en flexibiliteit brengen in deze samenstelling het beste voort.

Bij LAFUMA MOBILIER sluiten wij elk jaar af met een gezellige bijeenkomst!

Ieder jaar wordt een personeelsdag georganiseerd om het einde van het bedrijfsjaar te vieren. Een gezamenlijk moment van gezelligheid voor alle werknemers!
Een bijzondere gelegenheid met de uitreiking van Eremedailles aan werknemers die een bepaald aantal dienstjaren vieren:

  • een zilveren medaille na 20 dienstjaren;

  • een vergulde medaille na 30 dienstjaren;

  • een gouden medaille na 35 dienstjaren;

  • een grote gouden medaille na 40 dienstjaren.

Inderdaad, bij LAFUMA MOBILIER is het personeelsverloop heel klein en zijn deze medailles geen uitzondering!

Comité voor Welzijn en Milieu

De medewerkers van LAFUMA MOBILIER zetten zich in!

Een vrijwillige groep werknemers vormt samen het COBEE (Comité Bien-Être et Environnement, oftewel het Comité voor Welzijn en Milieu). Ze overleggen maandelijks om interne acties te bedenken, voor te stellen en uit te voeren ten behoeve van de werknemers en de werkomgeving en onze footprint te verkleinen op de historische vestiging van Anneyron.

CHILLRUIMTE

Het welzijn van alle werknemers is een van onze belangrijkste commitments, dus hebben we sinds 2018 in de bedrijfsruimtes van LAFUMA MOBILIER een chillruimte ingericht, met meerdere relaxstoelen. Deze chillruimte is tijdens pauzes voor alle medewerkers toegankelijk.

Ieder die het wenst, kan zich comfortabel met een deken installeren in een Zero Gravity-stoel voor een verkwikkende siësta!


Comfort & Welzijn

Leefkwaliteit op de werkplek

Als een product ondanks onze kwaliteitscontroles toch defecten vertoont, zorgt onze aftersales service op de productiesite in Drôme ervoor dat het onderdeel zo spoedig mogelijk wordt vervangen. Dankzij de aandacht die we besteden aan de kwaliteit van onze producten, is het aantal retourzendingen zeer laag (index van 0,3%). Iets om trots op te zijn.

Gemaakt in Frankrijk

in onze Anneyron-fabriek