🚚 Gratis verzending op bestellingen van meer dan 50€

Ecologisch Concept


Meer comfort voor onze gebruikers - minder impact op het milieu.

ONZE FILOSOFIE

Kiezen voor verantwoord consumeren is een belangrijke kwestie, die de kern van onze manier van leven en onze toekomst raakt. Deze keuze verzet zich tegen een wegwerpcultuur die de bronnen van onze planeet uitput en houdt ons alert op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en de herkomst van de producten die wij gebruiken! Wij vinden dat iedereen een bijdrage moet leveren aan deze gezamenlijke strijd. Als merk, industrieel ondernemer en fabrikant zijn wij ervan bewust dat wij hier medeverantwoordelijk voor zijn.

Circulaire economie

FRANSE WET AGEC

De Franse wet tegen verspilling en voor circulaire economie (AGEC) die in 2022 in werking treedt, is gericht op verwijdering van wegwerpplastic, betere voorlichting aan de consument, bestrijding van verspilling, het strijden voor hergebruik, bestrijding van economische veroudering, en op een betere productie. Een mooi programma!

LAFUMA MOBILIER is voor 100% toegewijd aan deze groene benadering!  Het is een grote stap voorwaarts voor zowel onze klanten als het milieu. Wij waren voorbereid op deze maatschappelijke issues en waren er ons bewust van dat we zowel als industrie en als merk een belangrijke rol spelen. 

Wij ontwikkelen duurzaam, repareerbaar meubilair onder correcte industriële omstandigheden. Onze lichtgewicht, opvouwbare en duurzame meubels dragen bij aan een afname van de inzamelingsmoeilijkheden; een belangrijk punt in de AGEC-wet voor de meubelmarkt.

Hieronder wordt tot in detail uitgelegd hoe het zit!

HOOGWAARDIGE EN GERECYCLEDE MATERIALEN

Al onze producten zijn gemaakt om lang mee te gaan!

Bij LAFUMA MOBILIER gaan we de strijd aan tegen geplande veroudering en de wegwerpcultuur. De keuze van de grondstoffen is fundamenteel. Twee van de belangrijkste criteria daarvoor zijn kwaliteit en herkomst. High Limit Elastic-staal (lichter en sterker), poedercoating 100% polyester (7x resistenter tegen uv-straling dan de klassieke epoxycoating), beschermdoppen met glasvezel... De herkomst van onze basismaterialen is voor 98% Europees en voor 68% Frans. Onze Relaxstoel en Ligstoel zijn voorbeelden van duurzame bestsellers die voortdurend verbeterd worden. Sinds het ontwerp ervan in 1962 zijn we nooit opgehouden met het verbeteren en het vernieuwen van deze stoelen, om een maximale levensduur en optimaal comfort te garanderen. 

Producten...

GETEST OP DUURZAAMHEID

Al onze producten worden intern of in laboratoria getest op zowel trek-, slijtage- en uv-bestendigheid als op materiaalmoeheid (zit-cycli), volgens de normen die voor het product gelden. De eerste tests voeren we in ons eigen laboratorium uit tijdens de ontwikkeling van de prototypes. Daarna worden ook tests in onafhankelijke testcentra gedaan, voor het verkrijgen van een keurmerk.

Gerecyclede materialen voor ecologisch verantwoord meubilair

Bij LAFUMA MOBILIER doen wij er alles aan om onze ecologische footprint te verkleinen en integreren we elk jaar steeds meer gerecyclede materialen in ons productieproces. Afhankelijk van de fabrieken, bevat ons staal momenteel tussen 15 en 75% gerecycled materiaal. Ons aluminium, afkomstig uit België, Frankrijk en Spanje, is voor 80% gerecycled. 

Ecologisch verantwoord meubilair

GERECYCLEDE MATERIALEN

Onze verpakkingen en catalogi zijn gemaakt op basis van 100% gerecycled karton en het plastic dat wij in onze fabrieken gebruiken is gemaakt van materialen die voor 14% gerecycled zijn (een percentage dat jaarlijks toeneemt). Onze Batyline-stoffen bevatten 15% hergebruikte vezels. Deze werkwijze is constant in ontwikkeling en wij zijn vastbesloten om voorloper te blijven in dit belangrijke proces.

Producten met 5 jaar garantie

Onze producten zijn ontworpen om lange tijd mee te gaan, ook als u verhuist of uw interieur of terras opnieuw inricht. Dat is de reden waarom wij ervoor gekozen hebben een garantie van 5 jaar te geven op al onze producten bestemd voor privégebruik, in plaats van de in Frankrijk wettelijk verplichte garantie van 2 jaar. 

Ondanks deze forse verlenging van de garantietijd, kunnen wij met trots zeggen dat slechts 0,3%* van onze producten geretourneerd wordt, het resultaat van een Franse productie waarbij veel aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de artikelen in alle stadia van het productieproces. Mocht een product ondanks alle kwaliteitscontroles toch een defect vertonen, dan zal de klantenservice van onze productielocatie in de Franse Drôme u zo snel mogelijk een vervangend onderdeel of product sturen. *buiten Lafuma Contract-producten en accessoires

Internationale erkenning

In 2021 is LAFUMA MOBILIER uitverkozen tot Beste Merk voor Tuinmeubelen door het Duitse tijdschrift BILD, op de criteria levensduur, assemblage, functionaliteit, design, prijs-prestatieverhouding en, ten slotte, milieu en duurzaamheid! Een mooie erkenning voor onze medewerkers die er alles aan doen om u duurzame en goed doordachte producten aan te bieden!

EENVOUDIG TE REPAREREN MEUBILAIR

Herstelbare producten!

Bij LAFUMA MOBILIER ontwerpen wij collecties waar u zolang mogelijk van kunt genieten. De levensduur van een meubel hangt af van het onderhoudsgemak en van het vermogen ervan een modern aspect te behouden. 

De toegang tot de reserveonderdelen is om die reden een belangrijk aspect voor ons. Dat geldt zowel voor de beschikbaarheid (via onze site of onze Klantenservice) als voor de prijs en het vervangingsgemak. Wij bieden dan ook een ruime keuze aan stijlvolle vervangende bekleding en aan gemakkelijk te vervangen onderdelen voor een betaalbare prijs. 

Uiteindelijk heeft u daar het grootste voordeel van, want een gerepareerd product is goedkoper dan een artikel van middelmatige kwaliteit dat steeds vervangen moet worden. Daarnaast draagt deze werkwijze bij aan het behoud van de natuurlijke bronnen.

RECYCLING VAN ONZE PRODUCTEN

Demonteren...

OM BETER TE RECYCLEN

Aan het eind van hun levensloop kunnen al onze producten gedemonteerd worden - sommige zelfs zonder gereedschap - om het sorteren van het afval te vergemakkelijken. Een bewuste keuze, die een bijdrage levert aan het recyclen van verschillende stoffen. Op die manier bewegen we ons als bedrijf in de goede richting, aangezien het aandeel gerecyclede materialen dat we voor onze productie aanschaffen, elk jaar toeneemt!

Afvalsorteercentrum

SERMACO

Wij blijven onze werkwijze permanent verbeteren en houden bij het ontwerpen van onze meubels rekening met de manier waarop ze door milieustraten en afvalpunten verwerkt worden om de recycling te vergemakkelijken.  Om dit proces beter te begrijpen, hebben wij het afvalsorteercentrum Sermaco in Saint-Etienne bezocht dat gespecialiseerd is in het recyclen van meubels (90% van het afval dat gesorteerd is, wordt gerecycled) en in het terugwinnen van materialen uit afval. 

Onze toekomstige ontwikkelingen worden vanaf nu gerealiseerd in overleg met de teams van Sermaco en Eco-mobilier om beter in te kunnen spelen op de uitdagingen van het sorteren. Met dank aan Jocelyn Berne voor de ontvangst op de vestiging en aan Vincent Bousquet en Benoît Godon van Eco-mobilier voor het organiseren van de rondleiding. Dit zet aan het denken...

Gemaakt in Frankrijk

in onze Anneyron-fabriek