🌺 15% korting op bestellingen van meer dan 100€ met de code LENTE15 + gratis verzending op bestellingen van meer dan 50€ | Behalve op de Ancône collectie.

profiteer nu

Duurzaam comfort


Comfort is ons vak, gezond verstand onze aard, welzijn onze missie.

In onze steeds mobielere maatschappij waarbij we de verwachting koesteren dat ruimtes aangepast kunnen worden aan onze levensstijl en we de voorkeur geven aan objecten die ons leven makkelijker maken, is LAFUMA MOBILIER altijd een voorloper geweest. Reeds in de jaren ‘50 werd onze eerste collectie outdoor meubilair bedacht, ontworpen en vervaardigd in onze fabriek in Anneyron, in het Franse departement Drôme. Het vasthouden aan comfort, weerstandsvermogen en gebruiksgemak vormt de basis van ieder product van LAFUMA MOBILIER.  

COMPACT EN LICHT; FUNCTIONELE MEUBELS

Met de snelle opkomst van betaald verlof en het autotijdperk werden onze nomadische meubels van metaal en textiel al snel de perfecte reisgenoot. In die tijd werd er trouwens in het ontwerp aangegeven dat het krukje of de relax stoel 'in de kofferbak van een Renault Dauphine' moest. Zo zorgden de historische "kleine opvouwers" met de Pop-Up-functie en het spoelvormige opvouwsysteem ervoor dat comfort, stijl en kwaliteit tot in perfectie tot uiting kwam in talloze modellen. Ook nu nog zetten onze ontwerpteams dit onderzoek naar functionaliteit voort: praktisch, stapelbaar, gemakkelijk te demonteren of te repareren.

DE TECHNIEK VAN COMFORT

 

Vanaf het allereerste begin trekken we alles uit de kast om producten te bieden die daadwerkelijk tegemoetkomen aan uw verwachtingen en het lichaam respecteren. Iedere stoel, tuinstoel of ligstoel van LAFUMA MOBILIER dient een ware uitnodiging tot ontspanning te zijn. Innovatie en ergonomie staan centraal bij het ontwerp. 

De combinatie van metaal en textiel: LAFUMA MOBILIER blijft trouw aan zijn DNA door stevige metalen frames te combineren met comfortabele doeken. De  innovaties op het gebied van voeringen, zoals BeComfort®, Hedona of Tundra komen voort het het samenvoegen van drie lagen stoffen speciaal ontworpen voor outdoor. Deze combinatie van lucht- en waterdoorlatende technische materialen biedt een ongeëvenaard comfort, een ongelooflijke zachtheid en een sneldrogend effect. 

De beroemde elastiekbevestiging die het doek aan het frame verbond, heeft plaats gemaakt voor de clips van elastomeer, een door LAFUMA MOBILIER gepatenteerde innovatie. Deze clips dragen bij aan een betere verdeling van het lichaamsgewicht, zorgen voor stevig comfort en een perfecte ondersteuning van de rug. 

ZERO GRAVITY

De positie van het lichaam: wij bestuderen de beste posities voor uw rug en wervelkolom. Het tot rust komen van uw spieren en een perfecte relaxatie van de ledematen is het resultaat van een door onze teams ontwikkelde precisietechniek, al meer dan 60 jaar lang. LAFUMA MOBILIER was overigens het eerste merk dat de ZERO GRAVITY-stand toepaste op een relax stoel.

Het geheim van de Relaxstoel van LAFUMA:

Geheel ontworpen met het oog op de ideale relaxpositie. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met medische experts, waarbij het essentiële uitgangspunt bestond uit de stand van het lichaam waarbij de benen iets hoger liggen dan het hart. Deze stand wordt "ZERO GRAVITY" genoemd, naar de positie die het menselijk lichaam aanneemt in een toestand van gewichtloosheid, waarbij de benen en borst een hoek van 127° vormen. 

  • De rug wordt geheel ontlast

  • De ademhaling komt tot rust

  • De bloedcirculatie verbetert

  • De benen voelen lichter

Op deskundige wijze brengt LAFUMA MOBILIER ontspanning en herstel voor iedereen binnen handbereik.

Gemaakt in Frankrijk

in onze Anneyron-fabriek