🎁 🎅🎄 Duurzame cadeau-ideeën: €15 korting vanaf €100, €40 vanaf €200, €75 vanaf €300 | 🚚 Gratis verzending op bestellingen van meer dan 50€

Onze iconische ontwerpen


DE OPVOUWERS !

In 1954 ontwerpt LAFUMA MOBILIER de eerste "opvouwers". Met de snelle opkomst van betaald verlof en het autotijdperk werden ze al snel een niet te missen onderdeel van de vakantie. De designers uit die tijd ontwierpen dit opvouwbare nomadische meubilair van metaal en textiel zodat ze makkelijk vervoerd en in een handomdraai opgeborgen konden worden.

Dankzij het tijdloze vintage-ontwerp worden ze steeds opnieuw ontworpen in samenwerking met ambachtelijke leermakers of grote Franse couturiers.

DE RELAX !

In 1962 ontwierpen wij een revolutionaire relax stoel: de Translude. Deze opklapbare, comfortabele lichtgewicht stoel met meerdere standen is de voorganger van de grote favoriet: de Relax met de fameuze ZERO GRAVITY-stand. Dit is de houding die het lichaam in gewichtloosheid van nature aanneemt, waarbij de benen iets hoger liggen dan het hart. De perfecte stand om te ontspannen. De lendenwervels bevinden zich in een neutrale positie, de rug wordt ontlast, de ademhaling wordt rustiger, de bloeddoorstroming verbetert en de benen voelen lichter aan.

De Relaxstoel is de incarnatie van een duurzame bestseller die voortdurend wordt verbeterd. De stoel wordt tegenwoordig aangeboden in verschillende modellen, voor ieders budget en voor ieder soort comfort.

DE POP-UP !

De pop up vindt zijn inspiratie in de mythische Argentijnse vlinderstoel uit 1938 van de architecten Kurchan, Ferrari-Hardoy en Bonet. Vanaf 1992 verschijnt de pop-up overal op het strand, in woonkamers en in tuinen. Hij heeft tegelijkertijd een zeer compacte omvang om te vervoeren en is lekker ruim in uitgevouwen vorm. Door het vernuftige paraplu-opvouwsyteem met gepatenteerde verbindingsdelen van elastomeer is het een populaire en praktische designstoel. De afneembare hoes is gemakkelijk te vervangen en beschikbaar in diverse kleuren en motieven zodat het bij iedere stijl past. Door het tijdloze ontwerp blijft de POP-UP verleidelijk en is overal op zijn plaats, zowel binnen als buiten.

ontdek

DE TUINSTOEL !

Onze tuinstoel verschijnt in 1962 voor de eerste keer in de catalogus. Het idee is simpel, maar brengt een radicale verandering teweeg voor de outdoor instant-ontspanning: een draagdoek op een metalen frame. Het resultaat: een in vier standen verstelbare tuinstoel door middel van gepatenteerde stelstangen, zonder dwarsstang aan de voorkant van de zitting, zodat er nog meer comfort ontstaat ter hoogte van de benen.

Onze tuinstoelen worden aangeboden in verschillende kleuren zodat ze passen bij iedere sfeer… Kortom: het is dé Made in France ligstoel met de beste prijs-kwaliteitsverhouding!

Onze iconische ontwerpen

Onze iconische modellen die vanaf het eerste moment onderdeel uitmaakten van de geschiedenis van LAFUMA MOBILIER prijken nu nog steeds in de catalogi. Innovatie en ontwerp staan al vanaf het begin centraal bij het ontwerp. Ons design- en stijlbureau blijft nieuwe collecties bedenken en patenteert ieder jaar weer innovaties waarbij geput wordt uit ons D.N.A en onze waardevolle erfgoed.

onze geschiedenis

Gemaakt in Frankrijk

in onze Anneyron-fabriek