🚚 Gratis verzending op bestellingen van meer dan 50€

Designers verenigd


· JEAN PAUL GAULTIER door LELIÈVRE PARIS · 2021

LABYRINTHE, exclusieve collectie bedacht, ontworpen en vervaardigd in Frankrijk.

Puttend uit zijn expertise in het werken met metalen buizen en doeken heeft LAFUMA MOBILIER twee iconische producten geproduceerd in samenwerking met een grote naam in de Franse mode- en designwereld.

De Labyrinthe-stof, mede ontworpen door Jean Paul GAULTIER en gedistribueerd door LELIÈVRE Paris, heeft een grafisch zwart-witmotief geïnspireerd op de vorm van een doolhof en verfraaid met een bronzen bandis gebruikt voor een limited serie van een loungestoel, regisseursstoel en kussen. De stoelen zijn voorzien van een transparante, matte lak met ‘goudbrons’-effect, een knipoog naar de verf van vintage LAFUMA MOBILIER modellen uitgegeven in de jaren ‘50.


· BLEU DE CHAUFFE · 2020

Wanneer een fabrikant van in- en outdoor meubilair en een ambachtelijke leermaker elkaar ontmoeten...

LISON is het resultaat van een authentieke samenwerking tussen twee fantastische Franse firma’s. Beiden gedreven door een gedeelde liefde voor een praktisch en duurzaam design en diepgaand getekend door een milieuvriendelijk en menselijk bewustzijn.  Het was slechts een kwestie van tijd dat de wegen van LAFUMA MOBILIER en BLEU DE CHAUFFE elkaar zouden kruisen. LISON is daar het bewijs van!

De werkplaats van Bleu de chauffe bevindt zich in Aveyron, aan de voet van de beroemde viaduct van Millau. Coupes, vormen et stiknaden worden op traditionele wijze uitgevoerd door gekwalificeerde ambachtsmensen die bekend staan om hun  behendigheid, ervaring en kennis.

Veganistisch gelooid leder, zeer resistent staal met matafwerking, limitied edition 100% made in France.

· Mei 2021 ·

Met trots melden wij u dat deze capsulecollectie onderdeel uitmaakt van de selectie Monocle Design Awards 2021. LISON, een gezamenlijke uitgave met BLEU DE CHAUFFE, bestaand uit een regisseursstoel, een vouwstoel en een vouwkrukje, heeft de prijs binnengehaald voor 'beste samenwerking' van het jaar.


· BIG-GAME · 2018

LAFUMA MOBILIER is een samenwerking aangegaan met het in 2014 opgerichte ontwerpstudio BIG-GAME (Lausanne) voor het allereerste assortiment van LAFUMA bestemd voor de horeca. Wij kozen ervoor samen te werken met deze drie jonge Zwitserse ontwerpers Elric Petit (BE), Grégoire Jeanmonod (CH) et Augustin Scott de Martinville (FR) teneinde een collectie te ontwerpen met strakke lijnen, van hoge kwaliteit en een sterk grafisch karakter.

HORIZON by BIG-GAME HORIZON by BIG-GAME

HORIZON by BIG-GAME

Horizon

BIG GAME x LAFUMA MOBILIER

Arnaud du Mesnil, algemeen-directeur van LAFUMA MOBILIER, blikt terug op deze samenwerking: "Het is een toegankelijk team van ontwerpers, dat rekening houdt met industriële beperkingen en waarmee wij met groot plezier hebben samengewerkt."


· FLORINDA SANDRI · 2019

"Ik ben dol op mooie stoffen, authentieke aspecten, puur, naturel..."

Florinda Sandri werkt als textieldesigner voor klanten in de mode en interieurverzorging. Ze biedt een collectie van exclusieve ontwerpen voor de zomer en de winter, op projectbasis of in samenwerkingsverband.

Het motief Graminé is het resultaat van onze samenwerking. Dit op een POP-UP geïnspireerde bloemenmotief wist ons meteen te verleiden door de moderne en timeless lijnen, uitgevoerd in een palet van zachte en harmonieuze kleurschakeringen.

Graminé Graminé

Graminé


LAFUMA MOBILIER DESIGN

Wanneer ontspanning en zorgeloosheid hand in hand gaan met elegantie... met eigentijdse producten, strakke en tijdloze lijnen.

Onze Design & Style-teams bedenken en ontwikkelen alle producten die niet uit samenwerkingen voortkomen. Dit gaat om onze iconische ontwerpen, maar ook om het nieuwste van het nieuwste. Ze werken nauw samen met onze onderzoeksafdeling die de ware aandrijver is bij het ontwikkelen van onze collecties. Hier worden ieder jaar talloze prototypes ontwikkeld en vervolgens klaargemaakt voor de markt.

Onze producten mogen er dan eenvoudig uitzien, onze designers, ingenieurs en technici werken er dagelijks aan om u te kunnen voorzien van outdoor meubels met een goed uitgedachte en innovatieve stijl.

Onderzoeksafdeling Onderzoeksafdeling

Onderzoeksafdeling

Puttend uit een unieke knowhow die het bedrijf sinds 1954 in Anneyron heeft opgebouwd, stelt LAFUMA MOBILIER zijn expertise ten dienste van uw welzijn. Zo kan het merk u jaar in jaar uit verleiden met collecties die comfort, stijl en kwaliteit verenigen.

COLLECTIE

Gemaakt in Frankrijk

in onze Anneyron-fabriek