&nbsp

RESPECT VOOR HET MILIEU

 • Lafuma gaat al sinds de oprichting in 1930 met de tijd mee. Lafuma streeft vol overtuiging naar milieuvriendelijkheid en duurzame ontwikkeling. Natuurbehoud en de kwaliteit van de producten staan centraal bij de fabriek, het productieproces en de partnerschappen.

TOELEVERING

 • MEER MET MINDER

  Al meer dan 20 jaar produceert Lafuma op een nieuwe duurzame manier, “meer met minder”: minder grondstoffen, minder energieverbruik, meer veelzijdigheid, meer stabiliteit en betere techniek. Het bedrijf verwerkt gerecyclede houtvezels, natuurlijk hars en hennep in zijn producten, waardoor deze 100% recyclebaar zijn.

 • LOKAAL IDEAAL

  De prioriteit van Lafuma ligt bij de samenwerking met lokale bedrijven omdat we deze door en door kennen en om het transport tot een minimum te beperken. Zo wordt het garen van de doeken vervaardigd in Zwitserland en geweven in de Isère in Frankrijk, worden plastic onderdelen geproduceerd in het Franse departement de Ain en komt het staal Italië.

 • ECOVRIENDELIJKE VERPAKKING

  Het bedrijf maakt uitsluitend gebruik van gerecycled karton voor een goede bescherming van de meubels. Dit compacte en geoptimaliseerde verpakkingsmiddel vereenvoudigt het transport van de Relax-stoelen en andere artikelen.

DE PRODUCTIE

 • ECO-ONTWERPEN

  De producten worden ontworpen om tijdens hun hele levensduur zo min mogelijk effect te hebben op het milieu. Hierbij wordt rekening gehouden met meerdere criteria: de invloed van de productie op lucht en water, het energieverbruik, het gebruik van niet-hernieuwbare bronnen, etc. Hierbij worden de drie hoofdkenmerken altijd in acht genomen: altijd aantrekkelijk, onderscheidend en duurzaam!

 • DUURZAAMHEID VERSTERKEN

  Lafuma is een hoofdrolspeler in de strijd tegen economische veroudering en de wegwerpcultuur. Zo biedt het merk talloze verwisselbare onderdelen (doeken, stelstangen, elastieken, enzovoort) om ervoor te zorgen dat zijn producten zo lang mogelijk meegaan.

 • ECOLOGISCH TRANSPORT

  Om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen geeft Lafuma de voorkeur aan transportwijzen zoals de binnenvaart en spoor- en wegvervoer. De logistieke dienstverleners worden uiterst nauwkeurig geselecteerd op basis van hun aanbod op het gebied van duurzame ontwikkeling.

RECYCLING

 • DEMONTEERBARE PRODUCTEN

  De meubels van Lafuma zijn met de schroeven en moeren, clips, afneembare doeken, etc. doorgaans eenvoudig demonteerbaar. Hier hebben we voor gekozen om een betere recycling mogelijk te maken. Behoud van het milieu is een natuurlijke kwestie voor Lafuma.

 • VOORKEUR VOOR RECYCLAGE

  Lafuma heeft een recycle-kringloop tot stand gebracht voor de terugwinning en het hergebruik van machines en materialen. In 1954 ontwierp het bedrijf zijn eerste meubels met dezelfde materialen en machines als voor rugzakken. Met het oog op innovatie en optimalisering legt Lafuma zich tegenwoordig toe op het verbeteren van werkwijzen en methodes en op het recyclen van industriële middelen.